Kontakt oss   

Vektskål

Et åpent blikk
en varm hånd
et vennlig smil
og gode ord

kan veie opp
for endel
tung bagasje

Anne Kristine Bergem

Åpningsforelesning mandag 24. oktober

 

Program:

Anne Kristine Bergem og Vebjørn Stuksrud: Kulturelt innslag                                    

Trygve Skonnord: Velkommen                                                                

Anne Karin Rime: Offisiell åpning av PMU 2022                                                

Anne Helene Kveim Lie: Åpningsforelesningen 2022      


Anne Kveim Lie: «Helse for alle – eller bare for nesten alle?»

aklPå åpningsforelesningen mandag 24. oktober vil Anne Kveim Lie stille de første spørsmålene ved idealet om Helse for alle. Hva betyr god helse? Hva betyr det at alle skal få god helse? Og hvilken rolle skal et lands helsesystem spille i den forbindelse?

Disse spørsmålene har vært tatt opp på ulike måter i de siste femti årene, både i Norge og internasjonalt. I denne forelesningen vil hun bruke noen historiske eksempler til å diskutere dagens utfordringer, og peke på utfordringer i veien fremover i lys av disse. 

Om Anne Kveim Lie

Anne Kveim Lie er lege og medisinhistoriker. I sin forskning har hun vært opptatt av å sette medisinsk kunnskap og praksis inn i en historisk og sosial sammenheng, og for tiden holder hun på med et prosjekt om sosialmedisinens historie i en global sammenheng sammen med kollegaer, samt et prosjekt som utforsker de historiske og samtidige strukturelle forutsetningene for antibiotika bruk i lavinntektsland. Hun er brennende engasjert i undervisning, og er flere ganger hedret for fremragende undervisning. Hun har også vært opptatt av å rekruttere medisinstudenter til å forske på sosialmedisinske prosjekter. I det siste har hun også jobbet med hvordan spørsmål om klima og naturødeleggelser kan integreres i undervisning. Hun holder sine kliniske ferdigheter sånn nesten i live ved å jobbe hver sommer som lege i Svolvær, og som lege ved Helsesenter for papirløse migranter i Oslo.  

Foto: Øystein Horgmo, UiO

 

Anne Kristine Bergem

anne_kristine_bergemAnne Kristine Bergem er cand.med. fra Universitetet i Oslo fra 1996 med spesialisering i psykiatri fra 2006. Hun har en mastergrad i ledelse fra 2012. Hun har mange års erfaring som kliniker og fagleder fra psykisk helsevern, og har også arbeidet i Rådet for psykisk helse, BarnsBeste – nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende og ved avdeling for master og videreutdanning i psykisk helsearbeid ved OsloMet. Hun har vært skrevet flere fagbøker og fagbarnebøker innen tematikken barn som pårørende. I dag arbeider hun som fagrådgiver ved Pårørendesenteret, spesialrådgiver i Norsk psykiatrisk forening og som førstelektor ved paramedisinerutdanningen ved OsloMet. Fagformidling gjennom tekst og film er en sterk interesse, og hun har også gjennom de siste årene skrevet en rekke dikt, som er trykket i til sammen tre «hjemmelagde» bøker – «Nært nok», «Poesti» og «Mors liv».   


 

 

Vebjørn Stuksrud

VebjornStuksrudVebjørn Stuksrud (f. 1975) opprinnelig fra Lillehammer, er i dag bosatt i Heggedal i Asker. Utdannelsen har han fra Norges musikkhøgskole i Oslo, der han først tok kandidatstudiet med Ørnulf Boye Hansen som lærer. Deretter ble det hovedfag i kammermusikk og soloinstrument på samme sted, med lærerne Magnus Ericsson og Peter Herresthal. Etter studiene var han ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester fra 2002 til 2007. Han har deltatt i kammermusikkserier på Troldhaugen og Bergen Kunstmuseum, og på festivaler som Johan Halvorsen Musikkfest i Drammen, Vinterfestspill i Bergstaden og Asker kammermusikkfestival.

Vebjørn har siden 2007 arbeidet som frilans fiolinist, for det meste på kontrakter med Kringkastingsorkesteret (Kork), Oslofilharmonien og Den Norske Operas orkester, ved siden av å undervise fiolinelever ved Nordberg strykeorkester i Oslo. Fra høsten 2022 er han også ansatt som fiolinlærer ved Lier og Asker kulturskoler. Vebjørn spiller på en fransk fiolin, laget av Joseph Laurent Mast fra Toulouse i 1809.