Kontakt oss   

Vektskål

Et åpent blikk
en varm hånd
et vennlig smil
og gode ord

kan veie opp
for endel
tung bagasje

Anne Kristine Bergem

Hovedforelesning torsdag 27. oktober

 

Program:

Trygve Skonnord: Velkommen

Julie og Torfinn Kleive: Musikalsk innslag

Stewart Mercer: Hovedforelesningen 2022

 

Stewart Mercer: «Health for all – what is the role of the GP?»

mercer

I årets hovedforelesning på PMU ønsker vi å fokusere på utfordringer rundt ulikhet i helse, og vi har derfor vært så heldige å få professor Stewart Mercer fra Skottland til å komme for å dele sine erfaringer. Mercer er både allmennpraktiker og professor i allmennmedisin og multimorbiditet.

Han er er internasjonalt anerkjent for sin forskning på empati, multimorbiditet og «the inverse care law". Han har også gjort annen forskning på sosial ulikhet i helse, inkludert hvordan allmennmedisinen kan bidra til å redusere ulikheter i helse.

 

 

 

Om Stewart Mercer

Stewart is a GP and clinical academic, widely recognised internationally for his research on multimorbidity, health inequalities, and primary care. He is committed to research that makes a difference to people whose lives are blighted by poverty and deprivation and has extensively investigated the role and potential of general practice in this. He was a founding member of the GPs at the Deep End group and remains an active Steering Group Member.

Stewart was the Director of the Scottish School of Primary Care from 2014-2021 and a previous Director of Quality at the Royal College of General Practitioners in Scotland. He is currently leading an evaluation of the new Scottish GP contract funded by the Economic and Social Research Council (ERSC) of the UK.

 

Julie og Torfinn Kleive

Kleive

Julie og Torfinn Kleive er en duo med et livslangt samarbeid bak seg. Sånn blir det når en far og en datter den samme musikken inni seg, og det samme behovet for å uttrykke det. Duoens tidligste opptredner fant sted i form av kanonsang på skuldrene på skogsturer, ved fremføring av egenkomponert barnehagesang og rundt bålpanna med familie og venner på en lun øy i en travel skjærgård. Etterhvert har de sluppet flere og flere lyttere inn i sitt musikalske univers, og konserten deres «Kleives Jul» i Bærum Kulturhus har blitt en tradisjon for flere hundre mennesker.

Julie Kleive har i tillegg til samarbeidet med sin far, en mangfoldig samarbeidsliste av komponister, artister, musikere, kor og band. Flere av prosjektene hun har medvirket i, har ledet til plateutgivelser og konsertvirksomhet på små og store scener i inn- og utland. Torfinn Kleive har sin musikalske bakgrunn som sanger i blant annet Det Norske Solistkor. Gjennom de siste årene har han skrevet musikk til bryllup, jul og barnebarn i tillegg til å skrive arrangementer for kor og strykere, blant annet til Julies musikk. Torfinn arbeider til daglig som fastlege, og har tidligere i en årrekke vært medlem av hovedkomiteen for PMU.