Vektskål
Et åpent blikk
en varm hånd
et vennlig smil
og gode ord
kan veie opp
for endel
tung bagasje
Anne Kristine Bergem
Åpningsforelesning
Anne Kristine Bergem er cand.med. fra Universitetet i Oslo fra 1996 med spesialisering i psykiatri fra 2006. Hun har en mastergrad i ledelse fra 2012. Hun har mange års erfaring som kliniker og fagleder fra psykisk helsevern, og har også arbeidet i Rådet for psykisk helse, BarnsBeste – nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende og ved avdeling for master og videreutdanning i psykisk helsearbeid ved OsloMet. Hun har vært skrevet flere fagbøker og fagbarnebøker innen tematikken barn som pårørende. I dag arbeider hun som fagrådgiver ved Pårørendesenteret, spesialrådgiver i Norsk psykiatrisk forening og som førstelektor ved paramedisinerutdanningen ved OsloMet. Fagformidling gjennom tekst og film er en sterk interesse, og hun har også gjennom de siste årene skrevet en rekke dikt, som er trykket i til sammen tre «hjemmelagde» bøker – «Nært nok», «Poesti» og «Mors liv».
Vebjørn Stuksrud (f. 1975) opprinnelig fra Lillehammer, er i dag bosatt i Heggedal i Asker. Utdannelsen har han fra Norges musikkhøgskole i Oslo, der han først tok kandidatstudiet med Ørnulf Boye Hansen som lærer. Deretter ble det hovedfag i kammermusikk og soloinstrument på samme sted, med lærerne Magnus Ericsson og Peter Herresthal. Etter studiene var han ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester fra 2002 til 2007. Han har deltatt i kammermusikkserier på Troldhaugen og Bergen Kunstmuseum, og på festivaler som Johan Halvorsen Musikkfest i Drammen, Vinterfestspill i Bergstaden og Asker kammermusikkfestival.
Vebjørn har siden 2007 arbeidet som frilans fiolinist, for det meste på kontrakter med Kringkastingsorkesteret (Kork), Oslofilharmonien og Den Norske Operas orkester, ved siden av å undervise fiolinelever ved Nordberg strykeorkester i Oslo. Fra høsten 2022 er han også ansatt som fiolinlærer ved Lier og Asker kulturskoler. Vebjørn spiller på en fransk fiolin, laget av Joseph Laurent Mast fra Toulouse i 1809.
Morgenkonsert og kulturhalvtime
Marthe Valle
Gitt ut 7 plater, vunnet Spellemannpris, og turnert i Norge siden 2004. Kjent for sin tilstedeværelse på scenen. Utdannet sykepleier, og sterkt sosialt engasjement. I Bergen jobber hun innenfor psykiatri og rusomsorg og er daglig engasjert med å hjelpe andre i hennes nærområde. Hun har samarbeidet med både Norsk Folkehjelp og Kirkens Bymisjon og jobbet som helsearbeider både i Midtøsten og Hellas under flyktningkrisen.
Tord Gustavsen og Solveig Slettahjell
Tord Gustavsen: Jazzpianist, har gitt ut åtte album under eget navn i tillegg til forskjellige sideprosjekter med vokalister som Solveig Slettahjell. Spellemannpris i jazz 2009.
Solveig Slettahjell: Jazzvokalist, Spellemannpris i jazz 2004. Hovedfag i vokalpedagogikk. Slow Motion Orchestra
Morgenkonsert og plenumsforelesning
Trygve Skaug
Trygve Skaug er en av de mestselgende artistene og poetene i Norge. Musikken hans har siden 2010 ligget over 350 uker på NRK P1 A-, B-, og C-lister, har mottatt flere gullplater og nominasjon til Spellemannsprisen. Han har spilt konserter landet rundt og på alt fra de minste stedene, til Oslo Spektrum høsten 2021. Han var også å se i «Hver gang vi møtes» i 2021.
Trygve Skaug slapp albumet «Sanger du skal få når vi er vektløse» 11.02. De gode ordene og anmeldelsene har ikke latt vente på seg. Plateanmeldelsene fra Dagbladet, «Poeten, vokalisten og musikeren Trygve Skaug har aldri vært bedre» (Terningkast 6)
Kveldskultur
Tante Ulrikkes vei
Tante Ulrikkes vei er vegen heile Noreg blei kjent med gjennom debutboka til Zeshan Shakar. Når romanen no blir dramatisert skjer det på scenen som ligg eit steinkast unna.
Tante Ulrikkes vei handlar om to unge gutar sin kamp for å komme seg opp og fram og få eit betre liv. Det handlar om kjærleik, ungdomsliv og det å prøve å forstå storsamfunnet. Og det handlar ikkje minst om klasse og den politiske og politisk korrekte eliten si blindsone.
Morgenkonsert
Maria Engås Halsne
Maria Engås Halsne snublet inn i popmusikken gjennom deltakelsen, og seieren i The Voice 2019. Selv om hun alltid har holdt på med musikk og vært aktiv i lovsangsmiljø, var det ikke før The Voice-seieren at hun turte å drømme om å faktisk bli artist. Legestudenten debuterte som både artist og låtskriver med låta “Down to the water” I 2020. Gjennom musikken ønsker Maria å bidra til å sette ord på følelser, spre glede eller gi trøst.
Hovedforelesning
Julie og Torfinn Kleive
Julie og Torfinn Kleive er en duo med et livslangt samarbeid bak seg. Sånn blir det når en far og en datter den samme musikken inni seg, og det samme behovet for å uttrykke det. Duoens tidligste opptredner fant sted i form av kanonsang på skuldrene på skogsturer, ved fremføring av egenkomponert barnehagesang og rundt bålpanna med familie og venner på en lun øy i en travel skjærgård. Etterhvert har de sluppet flere og flere lyttere inn i sitt musikalske univers, og konserten deres «Kleives Jul» i Bærum Kulturhus har blitt en tradisjon for flere hundre mennesker.
Julie Kleive har i tillegg til samarbeidet med sin far, en mangfoldig samarbeidsliste av komponister, artister, musikere, kor og band. Flere av prosjektene hun har medvirket i, har ledet til plateutgivelser og konsertvirksomhet på små og store scener i inn- og utland. Torfinn Kleive har sin musikalske bakgrunn som sanger i blant annet Det Norske Solistkor. Gjennom de siste årene har han skrevet musikk til bryllup, jul og barnebarn i tillegg til å skrive arrangementer for kor og strykere, blant annet til Julies musikk. Torfinn arbeider til daglig som fastlege, og har tidligere i en årrekke vært medlem av hovedkomiteen for PMU.
Festmiddag
Mannskoret
Mannskoret kaller seg «et kor for folk som ikke trodde de likte korsang», og teller til sammen 32 personer, kjente og ukjente.
Koret synger blant annet gamle rock- og popklassikere fra bla. Raga Rockers, Jokke og Valentinerne, De Press, Frank Zappa, Knutsen & Ludvigsen, Billy Bragg, deLillos, Dead Kennedys og Ramones. Koret synger også nasjonalsanger fra nedlagte stater og et og annet klassisk korverk.
Kinofilmen For vi er gutta (2018) handler om Mannskoret og deres siste tid med dirigent Ivar Krogh Hovd. Filmen er regissert av Petter Sommer og Jo Vemund Svendsen.
https://tv.nrk.no/program/KOID75004317
Mannskoret består av:
Atten skravlebøtter, tre bassister, en drøss med fedre, åtte og en halv trøndere, to bergensere, tre vokalister, to skuespillere hvorav en morder, et par hissigpropper, en t-skjorteselger, to regissører, en bilmekaniker, en tangevangelist, tre komikere (minst), to nyforelskede (til enhver tid), åtte nærsynte, minst dobbelt så mange langsynte, fire motorsyklister, et utall døgenikter, en østerdøl, en frimerkesamler, en biloppretter, noen rundbrennere, ingen rogalendinger eller nordlendinger, fem flintiser, fire radiotryner, noen fylliker, en skoselger, fjorten ektemenn, tre programledere, elleve tullinger, en bæring eller to, endel særlig risikosøkende, en mopedist, tretten fraskilte, to fluefiskere, mange frilansere, noen litt i overkant engstelige, en fyllekjører, en manager samt to skaphomser (statistisk sett).
Being Vincent
Being Vincent spiller melodiøs gitarbasert rock. De lager alle låter selv, elsker å stå på scenen, og har det morsomt når de spiller – det vises, og det smitter.
Being Vincent er fra Oslo, og ble startet i 2016. Medlemmene i Being Vincent er voksne menn, som har hørt mye musikk og blitt inspirert av alt de har fått med seg. Det er mye innflytelse fra britisk gitarrock/-pop, men gjengen kan bli entusiastiske av alt fra punk og åttitalls glam-rock, til heavy, jazz og norsk pop.
Being Vincent er:
Gaute Stensrud – gitar
Krister Moström – trommer, vokal
Peder Opstad – bass
Reidar Gjersvik – gitar, vokal
Det Andre Teatret
Velkommen til Primærmedisinsk ukas spektakulære show! Tre av Norges beste improvisatører snekrer sammen en improvisert forestilling helt for dere. Det Andre Teatret åpnet dørene i Oslo i 2011 som Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. Teatret er kjent for sitt varierte repertoar av scriptede og improviserte forestillinger for alle aldre. De spiller over 350 forestillinger hvert år på deres egne scener i Oslo og turnerer omfattende i skoler, kulturhus og internasjonale festivaler over hele verden. Det Andre Teatrets stil og kjennetegn er omforming, nær historiefortelling fortalt i dialog med publikum og lek med teatrale virkemidler. Nesten som et ordentlig teater – bare litt morsommere! Kåret Oslos beste scene 2021 av Aftenposten.
Morgenkonsert
Duo Consortio
Duo Consortio er en klassisk duo som har spilt sammen siden sommeren 2020. Duoen består av Mathias Næsguthe Remåd (Gitar) og Mathias Liodden (Fiolin), som begge studerer ved Norges musikkhøgskole. De spiller et bredt spekter av stiler innen klassisk musikken, og har et aktivt repertoar som spenner fra barokken til moderne stilarter.