Kontakt oss   

Vektskål

Et åpent blikk
en varm hånd
et vennlig smil
og gode ord

kan veie opp
for endel
tung bagasje

Anne Kristine Bergem

Velkommen til Primærmedisinsk kulturuke 2022

 

Med utgangspunkt i et inspirerende, vakkert og tankevekkende dikt av kollega Anne Kristine Bergem, «Vektskål», ønsker vi velkommen til Primærmedisinsk kulturuke:

          Vektskål
          Et åpent blikk
          en varm hånd
          et vennlig smil
          og gode ord

          kan veie opp
          for endel
          tung bagasje

Diktet minner oss om at vi kan lette byrdene for andre ved å bare være oss selv, vise omsorg og være til stede.


HELSE FOR ALLE?

Det kan faktisk bidra til helse og gi en lettere hverdag for de vi møter. Samtidig vet vi at opplevelsen av helse influeres av mange ulike faktorer. Årets PMU preges som vanlig av stor variasjon i innhold, der mange veier til bedre helse blir belyst. 


Ukens artistgalleri og smaksopplevelser

Variasjon preger også ukens kulturelle innslag, som spenner fra solister til kor, pop til vise, poesi til rock og jazz til klassisk.  Med andre ord et kulturprogram som vi håper treffer alle musikksmaker!

Alle artistene har til felles at de skal bidra til at årets Primærmedisinske uke vil bli en minneverdig opplevelse, både faglig og kulturelt.

 • Anne Kristine Bergem (poesi) og Vebjørn Stuksrud (fiolin) åpner det hele, med tonesatt fremføring av dikt før åpningsforelesningen mandag
 • er du ALIS og vil møte andre ALIS’er til informasjonsutveksling og uhøytidelig kappestrid i uformelle omgivelser, anbefaler vi mandagens ALIS-kveld på Telegrafen
 • Marthe Valle kommer, sykepleieren med sitt store sosiale engasjement og fengende poplåter.
 • Trygve Skaug bidrar med sin meningsfulle instagrampoesi og tankevekkende sanger.
 • Opplev Det norske teatrets kritikerroste oppsetning av Zeshan Sakars «Tante Ulrikkes vei» på Rommen scene. En helaften om oppveksten til to ungdommer i drabantby-Oslo tidlig i 2000-årene. Opplevelsen inkluderer transport t/r hotellet og lokal mat/drikke.
 • Få med deg jazzpianist Tord Gustavsen og jazzvokalist Solveig Slettahjells stillfarne konsert i Centralkirken.
 • Maria Engås Halsne (stud.med. og The Voice-vinner 2019) kommer med sin fantastiske stemme og fremtoning. 
 • Vi gleder oss til å presentere våre gode PMU-venner Torfinn og Julie Kleive. Torfinn er tidligere medlem av kulturkomitéen og det er en glede å få dem begge inn som kulturelt innslag.
 • Mannskoret er koret for folka som ikke trodde de likte korsang, og vil være hjertelig til stede under festmiddagen. Mange husker nok deres sterke deltakelse i kinofilmen «For vi er gutta» (2018), om deres siste tid med dirigent Ivar Krogh Hovd.
 • Under festmiddagen får vi også overraskende innslag ved Det Andre Teatret og fengende rock ved Being Vincent og deres leder Krister Mostrøm (kollega).  
 • Duo Consortio med Mathias Næsguthe Remåd (gitar) og Mathias Liodden (fiolin) kommer for å gi oss klassiske morgentoner.


Velkommen til en kulturuke med en variert meny og med mange spennende innslag!


PMUs kulturkomité – Martin Handeland og Lars Erik Hansen

Har du lyst til å ta med venner og familie på teater på Rommen Scene eller på Jazzkveld i Centralkirken? Bestill ekstra billetter ved å sende epost til post@pmu2022.no.